Як приготувати лазанью

Приготування їжі Рецепты29 февраля 2020 в 16:55
Приготування їжі Як приготувати лазанью

Лазанья — одне з найсмачніших страв італійської кухні. Кулінарний «конструктор», що представляє собою багатошаровість продуктів з ніжним соусом бешамель. Вона популярна не тільки в Італії, але і успішно вийшла за її межі. Подібна «система» часто лякає початківців кухарів, що перешкоджає приготування листкової запіканки. Але це помилкова думка, так як готувати її дуже легко і просто.

Інгредієнти:

  • листи для лазаньї — 250 гр;
  • м’ясний фарш (яловичий або курячий) — 450 гр;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;
  • морква — 1шт;
  • томатний соус і паста — по 60 гр;
  • вершкове масло — 90 гр;
  • молоко — 800 мл;
  • сир пармезан — 150 гр;
  • мускатний горіх — 1 ч.ложка;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

Приготувння соуса бешамель

1

У глибокій сковороді або сотейнику розтоплюють на середньому вогні 60 грам вершкового масла;

2

Як тільки воно розтануло, додають борошно і інтенсивно помішують, одночасно додаючи частини гарячого молока;

3

Підсолюють і приправляють мускатним горіхом. Доводять до кипіння близько 7-10 хвилин, постійно перемішуючи, щоб уникнути прилипання борошна і пригорання соусу;

Приготування соусу болоньєзе

1

Очищену цибулю дрібно ріжуть, а морква натирають на дрібній тертці;

2

Нагрівають сковороду і розтоплюють вершкове масло. Додають підготовлену моркву і смажать на помірному вогні близько 5-10 хвилин;

3

Коли морква трохи попассірується, додають фарш, присипають сіллю і перцем. Зменшують вогонь і смажать протягом 10-15 хвилин рівномірно перемішуючи;

4

Далі додають томатний соус і томатну пасту, ретельно завантажують і готують ще 10 хвилин;

Приготування лазаньї

1

Готуємо форму з жаростійкого скла. На дно викладаємо трохи соусу бешамель;

2

Зверху укладають лист для лазаньї і промазують соусом болоньєзе. Потім заливаємо частиною соусу бешамель і присипають тертим сиром;

3

Знову повторюють виконані роботи у встановленому раніше порядку. Роблять це, поки продукти не будуть використані;

4

Завершальний шар листа поливають соусом бешамель і засипають пармезаном;

5

Ставлять кулінарну «конструкцію» в попередньо розігріту духовку і випікають 40-45 хвилин при 180-190 градусах до повного плавлення сиру і утворення золотистої скоринки на ньому;

6

Готову страву виймають і дають настоятися близько 10 хвилин. Потім остигнула лазанью нарізають на прямокутні порції і прикрашають шпинатом.

Слід зазначити, що особливу увагу вимагають листи тiста. Перед приготуванням необхідно уважно вивчити інструкцію до італійського напівфабрикату. Індивідуальні особливості продукту дозволять створити справжній кулінарний шедевр.

Поделиться на Facebook