Як приготувати плов

Рецепты29 февраля 2020 в 16:20
Рецепты Як приготувати плов

Плов — традиційне блюдо східної кухні. З тюрксько-татарської мови його назва звучить як «Пила». Розсипчастий рис і різноманітність прянощів припадають до смаку багатьом гурманам. Але, на жаль, не завжди виходить і ледве відрізняється від рисової каші з м’ясом. Тому багато хто просто бояться його готувати, а даремно, знання деяких нюансів вирішать проблему і дозволять насолодитися улюбленими стравами.

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина, баранина, курка) — 1 кг;
  • рис (довгозерний, пропарений або сорт «Осман») — 1 кг;
  • морква — 2-3 шт;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт;
  • часник — 2 головки;
  • прянощі для плову, барбарис, сіль і чорний перець — за смаком;
  • рослинне масло — 200-300 мл.

Спосіб приготування:

1

На помірний вогонь ставлять чавунний казан, але якщо його немає, підійде містка каструля з товстим дном. Наливають масло і добре розпалюють;

2

М’ясо ретельно промивають і сушать. Потім нарізають на невеликі шматочки (по 4-5 см). Як тільки масло почне специфічно «клацати» в посуд додають м’ясо. Продукт обсмажують протягом 30 хвилин (в залежності від виду) до рум’яної скоринки, поступово перемішуючи, щоб уникнути підгоряння;

3

За цей час чистять моркву і цибулю. Лук шаткують півкільцями, а моркву нарізають «соломкою» приблизно в 0,5 мм завтовшки. Коли м’ясо готове до нього додають цибулю і витримують, періодично помішуючи близько 10-15 хвилин;

4

Як тільки цибуля присмажився до золотистої скоринки, в казан засипають морквину. Знову перемішують і обсмажують ще 10-15 хвилин;

5

Потім в готову суміш м’яса і овочів наливають стакан проточної води. Чекають закипання рідини і додають спеції і очищені від лушпиння головки часнику (ділити на зубчики не потрібно);

6

Накривають кришкою, проварюють «зірвак» на середньому вогні приблизно 20-30 хвилин. Час від часу необхідно перевіряти м’ясо на готовність;

7

Поки вариться відвар, рис готують і ретельно промивають до прозорої води. Якщо м’ясо стало м’яким, рисову крупу засипають в казан і рівномірно розподіляють по посуді за допомогою шумівки;

8

Після блюдо заливають гарячою водою до повного покриття рису на 2-3 см., Прикривають кришкою і залишають на середньому вогні близько 30-40 хвилин (в залежності від сорту рису);

9

Готове частування збирають в «гірку», знову закривають і загортають кухонним рушником. Це робиться для того, щоб рисова крупа повністю ввібрала вологу і не перетворилася в однорідну масу. В такому стані блюдо настоюється близько 30 хвилин;

10

Після закінчення часу їжу розкладають по тарілках і присипають улюбленої зеленню.

Необхідно запам’ятати, що після того як рис доданий в казан і залитий водою його ні в якому разі не примушувати.

Поделиться на Facebook