Як приготувати солянку

Приготування їжі Рецепты29 февраля 2020 в 16:43
Приготування їжі Як приготувати солянку

Солянка — традиційне перша страва російської кухні. Вона однаково хороша у всіх її виконаннях, давно знайшла своїх прихильників у всіх вікових категоріях. Неймовірне поєднання трохи кислуватого, солоного і пряно-гоструваті смаку, де гра з смаковими рецепторами змушує просити добавки знову і знову. Є багато секретів для приготування даного супу, знання яких дозволить насолодитися кулінарним шедевром.

Інгредієнти:

  • яловича м’якоть — 500-600 гр;
  • яловича кістка — 200-300 гр;
  • свинячі ребра — 200 гр;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;
  • морква -1 шт;
  • копчена ковбаса (можна сосиски) — 200-300 гр;
  • солоні огірки — 3-4 шт;
  • огірковий розсіл — 1 склянка;
  • вершкове масло — 20 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • томатний соус — 150 г;
  • запашний перець — 3 шт;
  • сіль, чорний мелений перець, лавровий лист — за бажанням.

Для прикраси:

  • лимон;
  • сметана будь-якої жирності;
  • оливки без кісточки;
  • зелень за бажанням.

Спосіб приготування:

1

М’ясо і реберця промивають, укладають в посуд відповідного розміру і готують на середньому вогні близько 2 годин. Поки вода закипає, з бульйону періодично знімають піну. Додають запашний перець «горошком» і лавровий лист (при бажанні);

2

Через деякий час з отриманого відвару виймають м’якоть з кісткою, а саму рідину проціджують в посуд, де буде готуватися солянка;

3

Після всi м’ясні продукти подрібнюють «соломкою», овочі очищають від шкірки і нарізають кубиками, а моркву натирають на крупнiй тертці;

4

Потім нагрівають сковороду, на суміші рослинного і вершкового масла роблять «зажарку» у вигляді лука і морквини близько 7-10 хвилин;

5

Як тільки морква стає м’якою, а цибуля набуває прозорий вигляд, їх доповнюють нарізаними раніше огірками і тушкують на помірному вогні 10 хвилин;

6

Після закінчення часу додають томатну пасту і пропущений через прес часник, добре перемішують;

7

Потім вливають 1 склянку бульйону і дають продуктам дійти до більш густого стану;

8

За цей час підходить до готовності основна частина супу, тому в неї кладуть готову заправку зі сковороди і засипають м’ясною нарізкою;

9

Після каструлю накривають кришкою, проварюючи вміст на повільному вогні протягом 25-30 хвилин. Як тільки все приготується, солянку відключають і залишають на 20 хвилин настоятися для більш насиченого смаку;

10

Готову страву розливають по тарілках, де в кожну з них обов’язково викладають часточку лимона, оливки і приправляють сметаною з дрібно нарізаною зеленню.

Слід зазначити, що для смачного супу беруть виключно цукрову кістку. Це робиться для того, щоб досягти максимально наваристого відвару.

Поделиться на Facebook